top of page
Search

L’experiència del Camí de Sant Jaume


El Carme, l'escola que va iniciar el projecte Etwinning (Camí de Sant Jaume) per als alumnes de 4t d'ESO, ha treballat en conjunt amb altres centres educatius de la xarxa d'escoles Carmelites Tereses de Sant Josep per desenvolupar els objectius del projecte. Aquesta iniciativa tenia com a finalitat descobrir els elements culturals que marquen el pelegrinatge del Camí de Sant Jaume, identificar els santuaris d'Espanya que defineixen fe i territori, potenciar la dimensió espiritual a través de l'autoconeixement del nostre interior i organitzar un pelegrinatge a Santiago de Compostel·la.




Per assolir aquests objectius, els alumnes van desenvolupar diferents activitats en conjunt amb els altres centres, a través de l'assignatura de cultura i valors i religió. Una vegada finalitzada la primera part teòrica del projecte, es va iniciar la part pràctica amb la realització del Camí de Sant Jaume amb l'escola Carmelo Teresiano de Madrid durant els dies 15 al 21 d'abril.


La realització d'un tram del Camí de Sant Jaume de 115 kms va ser una experiència molt enriquidora per als alumnes, ja que els va permetre conèixer la història i la cultura que envolten aquesta ruta de peregrinació, així com experimentar en primera persona els valors que es promouen en aquesta activitat, com l'esforç, la perseverança i la solidaritat.




A més, la realització d'aquesta activitat en conjunt amb altres centres educatius de la xarxa d'escoles també afavoreix la creació de vincles i la interacció entre els alumnes, cosa que pot ser molt beneficiosa per al seu desenvolupament personal i social.


Durant la peregrinació, els alumnes van recórrer diferents etapes del camí (Sarria- Portomarín – Palas de Rei- Arzúa – Pedrouzo - Santiago de Compostel·la) i van experimentar diferents situacions, cadascuna amb les seves particularitats i dificultats. Això els va permetre desenvolupar valors com la perseverança i la resiliència, ja que van haver de superar obstacles amb esforç i implicació. Durant la peregrinació, els alumnes van dormir en albergs i van menjar junts en dinars compartits, una experiència que els va permetre viure una experiència única, descobrir els elements culturals que marquen el pelegrinatge del Camí de Sant Jaume i compartir experiències d'autoconeixement i transformació social.


És una gran oportunitat per als alumnes viure una experiència enriquidora i diferent a través de la peregrinació pel Camí de Sant Jaume. Aquesta activitat fomenta la unió i el treball en equip entre companys de grup, alhora que els anima a desenvolupar valors i a superar-se a si mateixos. És emocionant celebrar junts aquesta fita conjunta com a grup.


Aquest projecte és una demostració clara de com la peregrinació pel Camí de Sant Jaume pot promoure valors positius i la cohesió entre centres educatius.



 

L’Alba Castrillón és professora de l’àmbit científic a secundària i és una de les responsables d’eTwinning dins de la xarxa d’escoles Carmelites Tereses.
La Letícia Coloma és professora de l’àmbit social a secundària i és una de les responsables del treball en xarxa dins les escoles Carmelites Tereses.
Ambdues han coordinat i liderat el projecte del Camino de Santiago amb l’alumnat de 4t d’ESO de l’escola.



201 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page